top of page
Zoeken
  • Marieke

Kracht in kwetsbaarheid

Bijgewerkt op: 11 feb. 2019


Nee, geen verhaal over goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar gewoon een actieplan! Na een aantal opleidingen en trainingen gevolgd te hebben en een aantal cliënten begeleid te hebben, is het nu in 2019 tijd voor een nieuw begin van mijn kindercoachpraktijk.


Het afgelopen jaar heb ik wat tijd genomen om te bedenken hoe ik mijn praktijk verder zou kunnen ontwikkelen en wat zowel de kinderen als mijzelf zou helpen. En eigenlijk lag het erg voor de hand: ik leer kinderen te kijken wat hun eigen kwaliteiten zijn en vooral ook wat ze leuk vinden om te doen. Want als je iets leuk vindt om te doen, dan word je er vanzelf goed in en kun je het ontwikkelen als kracht. Daar ligt jouw kwaliteit.

Dus was de voornaamste vraag: wat vind ik nou zelf leuk om te doen? En dat bleek makkelijker dan ik dacht. Mijn twee grootste passies zijn namelijk het coachen van kinderen en lekker fysiek bezig zijn. Dus waarom die twee zaken niet combineren?


Doing what you like is freedom. Liking what you do is happiness.

Bloed, zweet en tranen

Dus dat was duidelijk, ik wilde gaan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Maar ja, waar begin je dan? Samen met een businesscoach en een hele fijne sparringspartner (duizendmaal dank, Elke!) begon het plan langzaam steeds meer vorm te krijgen. Bewegen en kinderen hun kwaliteiten leren ontdekken, je kracht vinden, iets met Rots & Water training, psychofysieke coaching.

En nu na weken hard werken, brainstormen, bouwen aan de website, ontwikkelen van coachingsprogramma's, nog een keer brainstormen, toch weer opnieuw beginnen...... Kortom, na veel bloed, zweet en tranen is ie er dan, de doorstart van mijn coachingspraktijk.De visie staat nog als een paal boven water: kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. En dat ze het verdienen om zichzelf te mogen zijn.


De manier waarop ik dat doe, is een klein beetje aangepast. De focus ligt nu op psychofysieke coaching, die er voor zorgt dat het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van kinderen verbetert. Kinderen leren hierdoor hun eigen kwaliteiten kennen en worden weerbaarder. Ze staan steviger in hun schoenen en durven meer zichzelf te zijn.

Natte handjes, klotsende oksels

En nu is het dan zover, de nieuwe website is live.... En dat is nog veel stressvoller dan het bouwen daarvan! Het kenbaar maken van deze droom, van wat ik het liefste doe en waar ik het gelukkigst van word, is erg kwetsbaar en dus doodeng. Dus ja, natte handjes en klotsende oksels. Maar ik ken zoveel wijsheden die me hierin steunen: Zonder wrijving geen glans, zonder pijn geen groei. Kracht ligt niet in het nooit vallen, maar in telkens weer opstaan. En een belangrijke wijsheid die ik van mijn opleiders lang geleden heb geleerd: er ligt kracht in kwetsbaarheid. En kwetsbaarheid begint met moed. Moed om er te zijn en om jezelf te laten zien.

Dus hierbij, in al mijn kwetsbaarheid en kracht, welkom bij Marieke Tio Kindercoaching.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page