top of page

Wie ben ik?

Ik ben Marieke Tio, kindercoach en Rots&Water trainer. Ik heb gewerkt in de gezondheidszorg als ziekenhuisapotheker, maar ben al van jongs af aan bezig met het begeleiden en opleiden van kinderen en jongeren. Als hockeytrainer, zeilinstructeur, stage-begeleider en ook in mijn baan in het ziekenhuis op de verschillende kinderafdelingen. 

Ik heb op al die verschillende plekken veel kinderen zien worstelen met de vraag of ze eigenlijk wel goed genoeg zijn. Ook uit eigen ervaring weet ik wat die onzekerheid kan doen en hoeveel last je daar als kind van kunt hebben. Dat je jezelf tot het uiterste kan drijven alleen maar om te bewijzen dat je er wel toe doet. Dat je zowel fysiek als mentaal uitgeput kunt raken omdat je de lat altijd te hoog legt voor jezelf. Maar ook hoeveel fijner alles is als je wel in jezelf gelooft en jezelf goed genoeg vindt.

Om die reden ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk voor kinderen. Om hen te helpen hun eigenwaarde te zien en te ontwikkelen. En om hen te leren dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat is mijn allergrootste drijfveer.

33180069_2085330258163571_64411690551759

Daarnaast zit sporten en bewegen in mijn DNA. Dus leek het niet meer dan logisch die 2 passies te combineren. Bewegen geeft niet alleen fysiek een goed gevoel, maar ook mentaal schept het ruimte en weerbaarheid. Tijdens mijn opleiding tot Rots&Water trainer heb ik bovendien geleerd dat je met jouw fysieke en mentale beweging ook de omgeving om je heen in beweging kunt zetten.
Verder kan ik ook gewoon heel slecht stilzitten, dus naast de bewegingssessies met kinderen ben ik in mijn vrije tijd ook zelf veel aan het boksen, hardlopen en wielrennen. De voldoening die het bereiken van een doel geeft (zoals mijn eerste halve marathon), is op zich al een boost voor je vertrouwen. Ook dat leren kinderen in de bokstrainingen en Rots&Water trainingen. 


Verder vind ik het heerlijk dat je waar je ook bent, je lijf altijd met je meeneemt en die kun je altijd en overal inzetten. Mijn eigen hardlooprondjes in binnen- en buitenland en de Thaiboks-training in Chiang Mai zijn daar het bewijs van. Zoals men bij Rots&Water zegt: "Als je lichaam aanvoelt als een huis, dan voel jij je altijd en overal thuis."

En ook niet onbelangrijk, al dat bewegen houdt mijn liefde voor koken en lekker eten mooi in balans! 

En wat mij verder typeert? 

Mijn tomeloze energie, mijn aanstekelijke enthousiasme, mijn zorgzaamheid en grote verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ook mijn onbedwingbare behoefte aan flauwe grappen (om te horen en te maken), heel hard lachen en mijn liefde voor water en lekker buiten spelen!

bottom of page